Sällan visar sig en ny inspelning vara så bra att den förtjänar en omedelbar invigning till Klassikernas Hall of Fame. Men denna CD är en sådan! Det är verkligen en ”femstjärnig” prestation, och en inspelning jag inte förväntar mig kommer överträffas inom en snar framtid. Detta är en alla-måste-ha rekommendation.
Jerry Dubins, Fanfare 2010

Läs hela recensionen här http://www.fanfaremag.com/content/view/39657/10237/

Denna nya inspelning av Beethovens Trippelkonsert är en glädjefylld historia. Den skiljer sig från mina tidigare referenser på så vis att solisterna har spelat många år tillsammans i Trio Poseidon och därför känner varandra från ihållande intimt kammarmusicerande. Deras likvärdiga musikaliska konversation, symposium och spelglädje försvinner inte när de integreras med orkestern. Det moderna ljudet blandat med artistisk insikt, skärpa och spännande uppförande gör detta till en CD man bör ha. Att inspelningarna gjordes från live-konserter skapar inga problem alls. Beethoven har sällan om någonsin låtit bättre – lyssna på Polacca Finalen. Grattis till alla inblandade. Detta förtjänar all uppskattning.
Rob Barnett 2010

Trio Poseidon har levererat en frisk och gripande tolkning av Beethoven's Trippelkonsert och Brahms' "Dubbelkonsert" som framstår som en av de bästa inspelningar någonsin. Med en samspelt ensemble, livliga tempi och ogenerad glädje har den svenska pianotrion fångat sinnestämningen i Beethovens unika konsert, samtidigt som de behärskar dess tekniska utmaningar.
Jim Leonard, All Music Guide 2010

Kommentarer ur radioprogrammet CD-revyn om Trio Poseidons inspelning av Beethovens Trippelkonsert: Internationellt, kontinentalt sound. Jämfördes med den legendariska inspelningen av Richter, Oistrach och Rostropovich. I stället för tre solister är det på Chandosplattan en samspelt pianotrio.
– Lysande, var den övertygade kommentaren.
Som helhet fick skivan betyget fyra radioapparater av fem.
CD-revyn Sveriges Radio P2 2010

“Den svenska ensemblen Trio Poseidon bildades 2002 och har enligt konvoluttexten spelat i flera olika konstellationer. Jag undrar hur de blev mottagna på sin turné genom Andromeda. Skämt åsido, dessa tre unga instrumentalister ger flera bevis på att vara fulländade musiker. I Haydns A-dur trio fångar de i den sista satsen den svängiga lantliga danshumorn till fulländning. Den sena Phantasie i a-moll för pianotrio av Ireland, ett ensatsigt verk, förtjänar att vara mer känt än de tre tillgängliga inspelningarna indikerar. Den aktuella Poseidon versionen är superb och att föredra framför t ex Chandos’ CD. Stycket är långt ifrån de idylliska landskap man associerar till de engelska pastoralisterna men i det stora hela bär det penseldragen av en naturmålning och trion spelar vackert. Programmets ”kött och blod” är naturligtvis den stora Brahms trion i H-dur. Jag har haft möjligheten att recensera tidigare framlagda inspelningar av detta verk där alla var väl mottagna. Den aktuella Poseidon entrén höjer sig till en av de bästa bland de bästa. Deras ton är rik och spelet är anslående passionerat och glänsande. Den relativt nära klangbilden är rikt detaljerad men med tillräcklig luft runt musikerna för att ge deras klang rum att andas och blomma. Detta är en oerhört imponerande CD-release, om du ser den, köp den.”
Jerry Dubins Fanfare maj/juni 2007

”Trio Poseidon, som bildades 2002, består av tre begåvade väletablerade svenska musiker. De utgör ett utsökt lyhört team som anpassar sitt spel efter de varierande behoven av dessa tre mycket olika kompositörer. I Haydn låter pianoklangen lätt, nästan som ett pianoforte och i Brahms hittar Lundberg en fyllig tyngd samtidigt som Sveriges Radio inspelningen gör piano klangen mer transparent än vad som är brukligt i denna typ av repertoar. Trion bjuder på värme och passion i sitt spel utan någon som helst antydan till njutningslystnad, alla tre lyhörda på varandras frasering. Den tredje satsen, Adagio, spelas med genomgående koncentration och finalen är smittsamt svallande. Man kan önska att Trio Poseidon skulle ha spelat in mer Ireland men mycket av attraktionen med denna CD är den stora variationen av programmet som ger den en unik och värdefull plats i pianotrio repertoaren.”
Edward Greefield Grammophone mars 2007

”Trio Poseidon bildades 2002 och består av tre framstående unga svenska musiker. Trion visar sin bredd och förmåga att anpassa spelsättet efter den musikstil de tar sig an. Den mogne Haydn får ett lättsamt dansant uttryck, med den skärpa som stilen kräver. Irelands Phantasie är både poetisk och temperamentsfull, utan att ge några särskilt utmärkande ”engelska” drag. Gunnarssons rymliga, sjungande celloton och Trobäcks något melankoliska violinklang bidrar till att ge verket dess rätta stämning. I Brahms lyckas trion behålla den ungdomliga uttryckskraften väl och ger på det hela taget verket en passionerad och organisk gestaltning. Detta är en mycket njutbar platta som härmed får en varm rekommendation.”
Torvald Larsson OPUS 2007/9